eAlerts

Az eAlerts mobil telefon applikáció áttekintést nyújt az egészségügyi dolgozónak a jelenlegi és a jövőbeni eseményekről az ezdravie rendszerében. Közvetíti a legfontosabb közleményeket és emlékeztet a tervezett eseményekre. Az egészségügyi dolgozó ezáltal birtokában lesz az összes információnak, melyet az ezdravie közvetít, anélkül, hogy keresnie kellene. Az információk tehát kéznél vannak.

Általános feltételek

Az eAlerts letöltése előtt készítse elő az egészségügyi dolgozó kódját.

2020 március 17 kezdetével az eAlerts tartalmaz egy különálló részt, a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb információkkal.

Az eAlerts mobil applikációját az Egészségügyi információk Nemzetközi Központja ingyenesen biztosítja iOs (Apple), illetve Android készülékekre egyaránt. Letöltése és indítása ugyanúgy történik, mint más applikációk esetében.

Részletes információkat a www.ezdravotnictvo.sk/sk/ealerts weboldalon talál.

Hogyan tölthetem le az applikációt?

Az applikációt az Apple Store és a Google Play áruházakban eAlerts név alatt találja.

A keresés mezébe írja be az ealerts kifejezést, majd kattintson a megjelent eredményre. Telefonja kijelzőjén megjelenik az eAlerts ingyenes letöltő felülete.

Az ealerts applikáció kijelzőjén válasszon a Letöltés vagy Mentés funkciói közül, attól függően, hogy telefonja mit jelenít meg.

Hogyan kezdjük használni az eAlerts applikációját?

Az első indításkor az applikáció megkérdezi, hogy megengedi-e a Figyelmeztetéseket (Notifications). Kattintson az Engedélyezésre (Allow), ugyanis ez az applikáció elsődleges funkciója, enélkül a rendszer nem fog semmilyen figyelmeztetést jelezni.

Az első használatot megelőzően be kell jelentkezni. A bejelentkezéshez szükséges a VEZETÉKNÉV és az egészségügy dolgozó kódja, mely 9 egységből áll, az alakja pedig A12345678, illetve szükséges az Ön telefonszáma is. Ezek az információk kizárólag az Önnel való kommunikációra szolgálnak, sehol nem lesznek elérhetőek.

Hogyan tudom frissíteni az applikációt?

Az Egészségügyi információk Nemzetközi Központja az applikációt karban tartja és frissíti. Ha az NCZI kiad egy újabb verziót, a telefonja automatikusan felismeri azt. Vagy önmaga frissíti az applikációt az újabb verzióval, vagy indításkor megkérdezi, szeretné-e Frisszteni. Mindig válassza a Frissítést (Update). Ez mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Hogyan kerülnek az információk az eAlerts rendszerébe?

Az információk frissítését az NCZI szakemberekkel együttműködve biztosítja. Előfordulhat, hogy néhánz rész nem tartalmaz adatokat. Ez nem hiba. Amennyiben csatlakozott az internethez, az eAlerts automatikusan letölti az információkat. Ezek többnyire rövid szöveges üzenetek, melyek nem fogyasztanak nagy adatmennyiséget.

Megkülönböztetünk három fajta információt:

  • Korona vírus - különleges rész a COVID19 legfontosabb információival,
  • Értesítések - ebben a részben találhatóak a legfontosabb és legfrissebb információk, melyeket az ezdravie nemzeti egészségügyi információs rendszer tesz közzé,
  • Újdonságok - az ezdravie legújabb információi.